így használd a strassy-t

a tökéletes élményért

Mit találsz ezen az oldalon?

Szeretnénk, ha minden probléma nélkül tudnátok élvezni a Strassy Élménykészleteket. Ezen az oldalunkon megtalálod, hogyan kell használni csomagjainkat. Érdemes visszatérned időnként, mert a visszajelzések alapján igyekszünk az oldalt folyamatosan frissíteni. Elképzelhető, hogy már profi Strassyzók is találhatnak itt olyan praktikákat, amellyel a végeredmény még szebb lesz, míg az alkotás folyamata még gördülékenyebb.

Ha most vetted csak kézbe első Strassy csomagodat, akkor pedig mindenképp ajánljuk, hogy szánj egy kis időt az oldal átböngészésére. Az alap tudnivalók megismerése után kezdd csak el az alkotást, mert így biztosan nem árnyékolja be az élményt semmilyen bosszúság.

Reméljük hasznosnak találod ezt az oldalt, és természetesen minden észrevételedet szívesen fogadjuk! Írj nekünk az info@strassy.hu címre.

Mit érdemes tudnod a csomagjainkról?

Mini csomagok

Ebben a csomagban kb. 100 db strasszkőből készítheted el a mintát.

A sablonon beszámoztuk a különböző strasszokat.
Első lépésként válogasd szét a csomagban található strasszokat.

A pici transzferfóliáról távolítsd el a fehér védőfóliát.
A strasszokat SZÍNNEL LEFELÉ az átlátszó fólia ragacsos felére fogod rakni.

A gyantafejjel ellátott bambuszpálcikával egyesével fel tudod szedni a strasszokat, és a megfelelő színre/számra helyezni a mintán.
(Nézd meg a videót „Hogyan készül a kolibri”)

Kép erről: Strassy Flamingo PINK utantolto

Cápa csomagok

A csomagod tartalmaz mindent, ami ahhoz szükséges, hogy profi strassyzó legyél.
A strasszokat simítózáras zacskóba csomagoltuk – így a megmaradt strasszokat a zacsiban tárolhatod.


A zacskóban található strasszokat könnyen beazonosíthatod, mert minden zacskón megtalálhatod az adott strassz számát. Ezt a számot követve kell a sablon alapján kirakni a mintát.


A csomagodban található egy csipesz, mellyel könnyedén tudod forgatni a strasszokat (mert színnel lefelé kell őket a ragacsos fóliára rakosgatni), és a csipesz segítségével helyezheted el a strasszokat a fóliára.


Kövesd a csomagban található Használati utasítást.

Páros csomagok

Azoknál a csomagoknál, melyek ANYJA-LÁNYA közös időtöltésként ajánljuk, két sablont találsz. A pici kezekbe javasolt mintát könnyen beazonosíthatod. A sablonon és a strasszok zacskóján ugyanazt a kislányt ábrázoló fejecskét találod.


A gyerekek kezébe javasoljuk a bambusz pálcikát. A strasszokat hátoldalukon kell megérinteni a pálcikával, és ráhelyezni a ragacsos fóliára. (ld. kolibris videó)

Kép erről: Strassy Kolibri anyja lánya 2
Kép erről: Komponalj szitakoto

Komponálj csomagok

Egy igazán kreatív csomagot tartasz a kezedben!

Ezeket a csomagokat úgy állítottuk össze, hogy nem csak egy adott mintát követhetsz le a sablon alapján, hanem a speciális díszítőelemekkel, apró kristályokkal akár több pólót is feldíszíthetsz.


Minél inkább használod a fantáziádat, annál többféleképpen tudod feldíszíteni a ruhatáradat ezzel a készlettel.

Milyen eszközökkel fogsz alkotni?

Bambusz pálcika

Kifejezetten strasszozáshoz fejlesztettük ezt a hasznos kis eszközt. A pálcika fejét gyantával borítottuk. Ez a gyanta megfelelően tapad a strasszokhoz, és kihasználva ezt a tapadást, nagyon könnyű felszedegetni a strasszokat. Vigyázz, nem kell erővel nyomnod a pálcikát! Elég hozzáérinteni a strasszokhoz.

Transzferfólia

A transzferfólia hasznos része az, amelyik átlátszó és ragacsos.
Úgy kell a fóliát a sablonra helyezned, hogy a ragacsos fele legyen felfelé, hiszen erre fogod rakosgatni a strasszokat.

Csipesz

A csipesz használata elengedhetetlen a strasszyzáshoz. Csipesszel forgathatod a strasszokat, és ugyancsak csipesszel tudod őket a transzferfóliára helyezni.

Strasszok

A mintának leginkább megfelelő strasszokat helyeztünk el a csomagokba. Minden strassz csúcsminőségű és szépen csillogó.
A strasszok mindegyikén megtalálható egy hőre olvadó ragasztófelület, ez azt jelenti, hogy amikor felvasalod a mintát a pólódra, a vasaló melege felolvasztja a ragasztót, és amikor a vasalás után kihűl a ragasztó, a mintád tartósan felragad a ruhádra.

Mit kell tudnod a minta felvasalásáról?

A vasaláshoz mindenképpen használnod kell sütőpapírt. A csomagokban található sütőpapír, de ha további mintákat szeretnél felvasalni, biztosan be kell szerezned további sütőpapírt.

A vasalót állítsd max. 120-130 Fokra (ha nincs fok meghatározva a vasalódon – az enyémen nincs), akkor a közepes pamut vasalására alkalmas beállítást válaszd.

Fontos, hogy a vasalást viszonylag gyorsan kell elvégezni, és nagyon kell figyelni arra, hogy a vasalót egy picit rá is kell nyomni a mintára. A nyomás segíti a ragasztót abban, hogy megfelelően beivódjon az anyag szálai közé.

A sütőpapírt a póló eleje és háta közé kell tenni, illetve a mintát is le kell vele takarni. A vasaló ne érintkezzen közvetlenül a transzferfóliával! Ezzel véded a mintát és a vasalót is.

A felvasalás lépései

1. Helyezd el a sütőpapírt a póló eleje és háta közé (ezzel megelőzheted, hogy összeragadjon a két anyagréteg)

2. Válaszd le a fehér védőréteget a transzferfóliáról

3. Helyezd el a mintát a pólón

4. Takard le a mintát sütőpapírral

5. Helyezd rá a vasalót a mintára és pici nyomás mellett, körkörös mozdulatokkal vasald át a mintát. A lényeg, hogy átmelegítsd a mintát. Ez a művelet kb. 5-6 másodpercig tart.

6. Majd emeld le a vasalót, és óvatosan húzd le a transzferfóliát a mintáról. Akkor melegedett át megfelelően a minta, ha miközben húzod le a fóliát, a minta a pólón marad.

7. Miután eltávolítottad a fóliát, a sütőpapírt helyezd vissza a már felvasalt mintára, és most már bátrabban átvasalhatod a mintát.

8. Érdemes ilyenkor kifordítani a pólót és a mintát sütőpapírral letakarva a hátoldaláról is átvasalni. Ezzel még inkább rögzítheted a mintát.

videó a felvasalásról

Néhány további tudnivaló

A nagyobb strasszok átmelegítéséhez több hőre és több időre van szükség, ezért normális az, hogy a kisebb strasszok már felragadnak, amíg a nagyobbak még nem. Ettől ne ijedj meg. Folytasd a felvasalást körkörös mozdulatokkal.

Javasoljuk, hogy kifordítva mosd a feldíszített pólót.

A mosás max. hőmérséklete: 40 CHa igazán tartós díszítést szeretnél, mosás után, kifordítva, sütőpapírral letakarva kicsit vasald át a mintát. Ezzel a módszerrel több évig meghosszabbíthatod a minta tartósságát.

Néhány csomagban (pl. nagy pillangó, vagy Namaste) speciális glitterfóliából kivágott díszítőelemeket találsz. Ezeket az elemeket is csillogó felükkel lefelé rá tudod helyezni a transzferfóliára. Azt javasoljuk, hogy először a strasszokat rakd ki, majd ezután kezdj neki a glitterfólia felhelyezéséhez. A glitterfólia is hőre olvadó ragasztóbevonattal van ellátva, ezért a strasszokhoz hasonlóan kell felvasalnod: apró nyomásokkal, jól átmelegítve.